loader-image

Η STRADA FILMS ΣΤΟ TIFF 2017 – ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πέντε ταινίες της StraDa Films θα κάνουν πρεμιέρα στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2 – 12 Νοεμβρίου 2017), εκ των οποίων η καθηλωτική ιστορία αγάπης «Η Ψυχή και το Σώμα» θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ, παρουσία της σκηνοθέτιδας Ίλντικο Ενιέντι!

Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ | ON BODY AND SOUL, της Ίλντικο Ενιέντι | Ταινία Έναρξης

Δύο εσωστρεφείς άνθρωποι ανακαλύπτουν κατά τύχη ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αισθάνονται αμήχανοι, δύσπιστοι και φοβισμένοι. Διστακτικά, θα δεχτούν αυτή την παράξενη σύμπτωση και θα επιδιώξουν να αναπαράγουν στο φως της ημέρας αυτά που συμβαίνουν στο όνειρό τους. Μια ταινία για τους φόβους και τις αναστολές του να «ανοίγεται» κανείς σε άλλους και για το πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι όταν τελικά συμβαίνει. Χρυσή ʼρκτος Καλύτερης ταινίας, στο 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματόγραφου Βερολίνου.

Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017 – 20.00 – OΛYMΠION – Τελετή Έναρξης

Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017 – 15:30 – OΛYMΠION

http://www.stradafilms.gr/films/238

Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ | A CIAMBRA, του Τζόνας Καρπινιάνο | Ανοιχτοί Ορίζοντες

Ο Πίο Αμάτο ζει σε μια μικρή κοινότητα Ρομά, στην ιταλική περιφέρεια, ανυπομονώντας να μεγαλώσει. Ο Πίο ακολουθεί παντού τον μεγάλο του αδερφό Κόσιμο, μαθαίνοντας τις απαραίτητες δεξιότητες για τη ζωή στους δρόμους της πατρίδας τους. Όταν ο Κόσιμο θα εξαφανιστεί και τα πράγματα θα αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά, ο Πίο θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Σύντομα όμως, έρχεται αντιμέτωπος με μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, όπου θα κριθεί αν είναι πραγματικά έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν σε ενήλικο. Επίσημη πρόταση της Ιταλίας για το Όσκαρ καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2018.

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017 – 20:00 – ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ

http://www.stradafilms.gr/films/247

ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ | THE LEISURE SEEKER, του Πάολο Βίρτζι | Ειδικές Προβολές

Ο Τζον και η Έλα έχουν μοιραστεί περισσότερα από πενήντα χρόνια υπέροχης κοινής ζωής. Στα ογδόντα τους, λαχταρώντας μια τελευταία περιπέτεια μαζί, αποφασίζουν να ξεφύγουν μακριά από τα ενήλικα παιδιά τους και τους γιατρούς, σε ένα απαγορευμένο ταξίδι. Η νέα ταινία του Πάολο Βίρτζι (Η Τρελή Χαρά, Το Ανθρώπινο Κεφάλαιο), αποτελεί μια οδύσσεια μέσα από τις πόλεις φαντάσματα, τα έρημα πάρκα, τα ξεχασμένα τουριστικά αξιοθέατα και τους ετοιμόρροπους δρόμους της Αμερικής, δοσμένη με χιούμορ, τρυφερότητα, αλλά και ειρωνεία. Με τους Έλεν Μίρεν και Ντόναλντ Σάδερλαντ.

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017 – 20:30 – OΛYMΠION

http://www.stradafilms.gr/films/232

ΚΤΗΝΟΣ| BEAST, του Μάικλ Πιρς| Διεθνές Διαγωνιστικό

Σε μια μικρή νησιωτική κοινότητα, μια νεαρή γυναίκα ερωτεύεται ένα μυστηριώδη ξένο, ο οποίος την προτρέπει να δραπετεύσει από την καταπιεστική οικογένειά της. Όταν θα βρεθεί ύποπτος για μια σειρά βίαιων δολοφονιών, εκείνη θα τον υπερασπιστεί με πάθος.

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017 – 15:15 – ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 – 18:00 – ΦPINTA ΛIAΠΠA

http://www.stradafilms.gr/films/251

WINTER BROTHERS, του Χλινούρ Πάλμασον | Διεθνές Διαγωνιστικό

Η οδύσσεια δύο αδερφών σε ένα εργατικό περιβάλλον, κατά τη διάρκεια ενός κρύου χειμώνα. Οι συνήθειες και ρουτίνες της καθημερινότητας τους θα διακοπούν από μια βίαιη διαμάχη μεταξύ αυτών και μιας άλλης οικογένειας. Παράλληλα, ο μικρότερος αδερφός Εμίλ προσπαθεί να διαχειριστεί τη μοναξιά του και την ανάγκη του να αγαπηθεί. Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού (Elliott Crosset Hove), Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λοκάρνο 2017.

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 – 17:30 – ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 – 12:30 – ΦPINTA ΛIAΠΠA

http://www.stradafilms.gr/films/250

Οι ταινίες θα κυκλοφορήσουν στους κινηματογράφους μετά το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Seven Films.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:

http://www.filmfestival.gr/