loader-image

Σενάριο : Aντζελα Ισμαήλος

Σκηνοθεσία : Aντζελα Ισμαήλος

Παίζουν : Aντζελα Ισμαήλος, Shaun Benson, Erich Wildpret, Bernard Hill («Τιτανικός», «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών»), Sarah Miles (Υποψήφια για Όσκαρ με την ταινία «Η Κόρη του Ράιαν», του Ντ. Λιν (1970), Ρούλα Πατεράκη, Γιάννης Βόγλης

ΑΚΑ : Interlude, City of a Dead Woman

Έγχρωμη : Ναι

Γλώσσα : Αγγλικά

Παραγωγή : Anisma FilmsΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ - ΣΥΝΟΨΗ

Η Δάφνη (Αντζελα Ισμαήλος), μια μυστηριώδης γυναίκα, έχει επιλέξει να ζει απομονωμένη, ως προσωπική κάθαρση και αυτοτιμωρία, στο ιερό νησί της Πάτμου. Δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους άντρες, ο Θεόντορικ και ο Εστέμπαν, θα βρεθούν στο νησί αναζητώντας τις δικές τους απαντήσεις στα θέματα που τους απασχολούν: Ο πρώτος (Shaun Benson), ιερέας, αναζητά σπάνια χειρόγραφα στο μοναστήρι του νησιού. Ο δεύτερος (Erich Wildpret) οδηγείται εκεί αναζητώντας καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά. Όταν τα μονοπάτια των δύο αντρών διασταυρώνονται τυχαία με της Δάφνης, ξυπνούν πρωτόγνωρα και ανεξέλεγκτα συναισθήματα, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερες αλήθειες από εκείνες που προσδοκούσαν να βρουν.

Η “Πόλη της Σιωπής” αφηγείται, μέσα από το μάτια μιας γυναίκας, τη διαδρομή ενός εσωτερικού ταξιδιού αναζήτησης τριών ανθρώπων, μέσω της δύναμης της πίστης, της αγάπης, της αφοσίωσης και του έρωτα, στο ιερό νησί της Πάτμου.


Η ΤΑΙΝΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Ως Ελληνίδα ,ως σκηνοθέτης, ως συγγραφέας αυτής της ιστορίας δεν θα μπορούσα να είχα επιλέξει άλλη πηγή έμπνευσης και δράσης από τον ίδιο τον τόπο που με καθόρισε . Με την Πόλη της Σιωπής αποτίνω τον δικό μου φόρο τιμής στην Ελλάδα. Αντζελα Ισμαηλος

Συμμετοχές

• Ελληνική Πρεμιέρα, στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (Τμήμα: Πρεμιέρες Ελληνικών Ταινιών)
• Συμμετοχή στο 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου: Μια Δεύτερη Ματιά)
• Επίσημη Συμμετοχή, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Santa Fe 2016 |
«Μια ποιητική, συναισθηματική, προκλητική, διανοητική, αισθησιακή και πνευματική έκφραση του πόνου μέσω της απώλειας, αλλά και των ολέθριων επιπτώσεων των συναισθημάτων και της ανταπόκρισης μας, στα μαθήματα που μας παραδίδονται … Μια ταινία που δεν πρέπει να χάσει κάνεις», Edmund Lottimer (ηθοποιός / σκηνοθέτης) juror /Santa Fe Film Festival 2016.
• Επίσημη Συμμετοχή, Transatlantyk Festival 2016 |
«Ένα ευαίσθητο αριστούργημα που πηγαίνει με δύναμη κόντρα στο ρεύμα, αισθητικά όμορφο, με ιστορία που οδηγεί το κοινό σ’ ένα βαθύ υπαρξιακό ταξίδι. Μια πειραματική καλλιτεχνική ταινία, μια μη- αφηγηματική φιλοσοφική συζήτηση…. Μια πραγματικά ασυμβίβαστη ταινία που δεν πρέπει να χάσει κανείς», Richard Gladstein (παραγωγός) juror/ Transatlantyk Festival 2016

Βιογραφικό Αντζελα Ισμαήλου

Γεννημένη στην Αθήνα, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή Αθηνών. Στη συνέχεια θα ασχοληθεί με την υποκριτική και το θέατρο σπουδάζοντας στο Julliard School στη Νέα Υόρκη όπου και εγκαθίσταται μόνιμα.

Η πρώτη της ταινία «Μεγάλοι Σκηνοθέτες» (Great Directors) προβλήθηκε μεταξύ άλλων στα φεστιβάλ Καννών, Βενετίας και Στοκχόλμης και διανεμήθηκε κινηματογραφικά σε όλο τον κόσμο. Στο ντοκιμαντέρ της συμμετείχαν πρωτοπόροι του παγκόσμιου κινηματογράφου όπως οι David Lynch, Bernardo Bertolucci, Richard Linklater, Ken Loach, Agnes Varda, Stephen Frears, Todd Haynes.


GALLERY

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

VIDEOS