Εντυπωσιακή πρεμιέρα στις Κάννες για τη νέα ταινία του Pawel Pawlikowski, Ψυχρός Πόλεμος | Cold War

Η νέα ταινία του Pawel Pawlikowski (“Ida”) Ψυχρός Πόλεμος | Cold War εντυπωσίασε στην Πρεμιέρα της για το Επίσημο Διαγωνιστικό του 71ου Φεστιβάλ Καννών.

Σε ένα κατάμεστο Palais des Festivals ο Pawel Pawlikowski έκανε τη δική του επανάσταση με μια ιστορία αγάπης που αποδεικνύει πως ο έρωτας είναι και πόλεμος, ενίοτε Ψυχρός. Με τη μεστή, λιτή, ασπρόμαυρη δημιουργία του, ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ο ήδη βραβευμένος με Oscar (Ιda) Πολωνός σκηνοθέτης κατόρθωσε να καθηλώσει και να συγκινήσει το κοινό της πρεμιέρας. Η προβολή της ταινίας έκλεισε με παρατεταμένο  χειροκρότημα από το όρθιο κοινό της πρεμιέρας που αποθέωνε τον σκηνοθέτη και τους υπόλοιπους συντελεστές.

Στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους η πρόεδρος της Επιτροπής, Cate Blanchett με δημιουργία της Κύπριας σχεδιάστριας Mary Katrantzou, αλλά και η Chloe Sevigny, Lea Seydoux και άλλοι διάσημοι.

Γράφουν για την ταινία:

Επική ιστορία, μυστηριώδης, μουσικά μεγαλειώδης, οπτικά σαγηνευτική The Guardian – Peter Bradshaw

Mια ταινία φτιαγμένη με τον αέρα και τον λυρισμό της μεγάλης δόξας του Ευρωπαϊκού New Wave. Άγρια η ομορφιά της ερμηνείας της Kulig  IndependentGeoffrey Macnab

Tέλεια, ασπρόμαυρη δημιουργία. Μια ταινία που έχει δομηθεί με ανατριχιαστική ακρίβεια από τη μουσική του μέχρι τη σκηνοθεσία και φωτογραφία κάθε κάδρου του VarietyGuy Lodge

Εξαίσια, συνταρακτική αποδόμηση ενός ρομάντσου με killer soundtrack Hollywood ReporterLeslie Felperin

Μεγαλειώδης δυνατή ταινία με χειρουργική ακρίβεια Le MondeLeslie Felperin

 

Λίγα λόγια για την ταινία

H ερωτική ιστορία δύο εντελώς διαφορετικών ανθρώπων, με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο του 1950 στην Πολωνία, το Βερολίνο, τη Γιουγκοσλαβία και το Παρίσι. Από τον σκηνοθέτη της βραβευμένης με Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας “Ida”, Pawel Pawlikowski.

 

Στοιχεία ταινίας:

Σκηνοθεσία: Pawel Pawlikowski

Σενάριο: Pawel Pawlikowski, Janusz Glowacki

Παίζουν: Joanna Kulig, Agata Kulesza, Tomasz Kot

Έτος: 2018

Χώρα: Πολωνία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Διάρκεια: 85΄

Mε την υποστήριξη Creative Europe Programme – MEDIA